• +31 6 37 37 37 83
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Wat is RLG

RLG staat voor Real Life Gaming. Het is een nieuwste sport rage in Nederland voor kinderen van de leeftijd tussen 7 tot 17 jaar.

Deze sport is in 2017 ontwikkeld door Sebastiaan Thie & Roy van Ommen en vanaf Oktober 2018 is de sport in Europa in de Noordoostpolder voor het eerst aangeboden.

De zoektocht was naar een alternatief op de reguliere sporten zoals voetbal, basketbal enzovoorts. De gedachte er achter was dat een kind van 2 jaar al weet hoe een iPad werkt. Deze ga je niet meer kunnen uitdagen met het slaan of trappen van een bal. 

De nieuwe generatie kinderen vragen om een sport met een uitdaging. Een zekere vorm van keuze vrijheid, werken in teams, de saamhorigheid en daarbij de "Fun" en herkenning in hetgeen wat ze dagelijks op een spelcomputer kunnen doen.

Hoe?

RLG maakt gebruik van diverse "Replica's" waaronder Airsoft Apparaten die voldoen aan:

- CE keurmerk
- Een maximale mondingsenergie hebben van 0.08 joule

De "gamemodes" zijn gebasseerd op de nieuwste rages in de (spel)computer games. Zoals bijvoorbeeld: Fortnite ©, Apex Legends ©, Call Of Duty © en andere bekende shooter games. Maar ook de Old-School computer games zoals: Commando's ©, Command and Conquer ©.

Voor iedereen

Deze uitdagende sport is voor werkelijk iedereen. Iedereen die zich aan onze basisveiligheidseisen kunnen houden. De basisveiligheidseisen zijn:

- Het kunnen ophouden van een veiligheidsbril;
- Kunnen denken aan de veiligheid van zichzelf en anderen;
- Kunnen luisteren naar onze trainers;
- Zich kunnen houden aan het lesmateriaal en de eisen die daarin gesteld worden. Zoals bijvoorbeeld het omgaan met een replica;

Deze sport is dus voor jongens en meisjes. Ook voor kinderen met een bepaalde beperking. Zie hiervoor de pagina: "RLG in de Maatschappij"

Wat is dus RLG?

RLG is dus een schietsport gebasseerd op games. Dit houdt alleen niet in dat ze alleen maar "op elkaar schieten", maar ook individuele opdrachten en missies krijgen die ze zelfstandig, of met hun team, moeten uitvoeren. 

De replica's die gebruikt worden kunnen gezien worden als de Hockey Stick, het tennisracket, de honkbal knuppel. Het zijn dus de atributen die deze sport mogelijk maken. 

Veelgestelde vragen:

Maakt RLG de kinderen agressief?
Nee. Door de samenstelling van de trainingen en de diversiteit aan mogelijkheden wordt er aan het kind geleerd hoe je moet omgaan met tegenslagen en verliezen. En dat juist niet te uiten in agressiviteit, maar juist in positiviteit en in motivatie om het de volgende keer beter te doen. 
Doordat ze hier niet alleen voor staan, maar werken in teamverband staan ze er voor elkaar en helpen ze elkaar om de positieve sfeer er in te kunnen houden. 

Zijn er risico's aan verbonden?
Net zoals bij iedere actieve buitensport zijn er natuurlijk normale risico's aan verbonden dat iemand kan vallen tijdens het rennen. Het is echter zo dat wij onze faciliteiten dusdanig hebben ingericht om dit risico te verkleinen. Wij hebben onze faciliteit buiten op een groot grasveld waarbij wij op zeer regelmatige basis de staat van het gras controleren op gaten en kuilen. Daarnaast zorgen wij er voor dat de atribuiten in het veld zo veilig mogelijk staan opgesteld om eventueel risico te verkleinen.
Hoewel de Kinder Airsoft Apparaten verre van risico tot verwondingen zijn, hebben wij wel als regel dat er een veiligheidsbril moet worden gedragen. De snelheid waarmee de apparaten "vuren" is dusdanig laag dat het geen impact kan en mag hebben op huid en ledematen. Het gevoel van geraakt worden met een dergelijk apparaat kan worden vergeleken met het aantikken met de vinger. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de "Nerf Guns". 
P.s.: De Kinder Airsoft Apparaten zijn vrij verkrijgbaar. Ze zijn er dus op getest om kinderen er mee te laten spelen en zijn dus dusdanig afgesteld dat ze geen verwondingen kunnen aanbrengen. Wij testen de replica's zelf hier ook op!

Aangezien RLG-Sports de eerste in Nederland is die zich specialiseert op deze sport, en dit ook als eerste aanbied, zijn wij er erg huiverig op dat dit veilig blijft. Op het moment dat er ontwikkelingen zijn binnen de sport, dan wel op de apparaten dan zullen wij uiteraard gepaste maatregelen treffen om dit veilig te houden. 

Teams!

RLG-Sports maakt het mogelijk om teams te vormen. Dit betekent dat er teams zullen gevormd worden met een aantal kinderen die dit team een eigen naam kunnen geven, een Team Captain kunnen benoemen en op deze manier zichzelf kunnen klaarstomen voor eventuele competities (indien gewenst, dit is dus niet verplicht). 

Een team bestaat uit 5 leden. Zij leren doormiddel van onze trainingen hoe ze optimaal met elkaar kunnen samenwerken en zo krijgt eenieder een eigen taak binnen het team waarvoor ze "verantwoordelijk" zijn. 
Als 6de lid kan een Intel Officer worden toegevoegd. De Intel Officer is een speler die zich in de Base bevind. Deze zal niet actief mee "schieten" maar zal het team voorzien van belangrijke informatie. Deze rol is bij ons actief geworden nadat er een aanmelding was van een kind met een lichamelijke beperking. Nu kan hij/zij actief mee doen met het team en is deze van onschatbare waarde!

De teams kunnen zich in dezelfde kleding kleden zodat je echt bij elkaar hoort en een soort van "Squad" kunt vormen. Hierbij heeft RLG-Sports nauwe contacten met Patchmakers, logo makers en andere vormen van uiterlijke onderscheidingen. 

Teams die compleet zijn en serieus voor wedstrijden gaan worden begeleid in een zoektocht naar een sponsor. Deze sponsor kan verschillende dingen betekenen voor het team. Wij zien dat dit regelmatig gebeurd in de vorm de sponsoring van dezelfde kleding, vlaggen, stickers en andere spullen. Voor de sponsoren is het ook interessant daar ze echt een team sponsoren en daar ook de uitslagen en de prestaites van kunnen bijhouden. 

© 2020 RVO-net.nl. All Rights Reserved. Powered by RVO-net.nl